Podrumarstvo

LA seminar u suradnji sa Lamothe-abiet

Lamothe logo

Kokot eno i Lamothe-abiet su održali seminar za enologe i vinare iz cijele Hrvatske, cijelo dnevni seminar je održan u  Jastrebarskom.

kokoteno-princess-web-28

Seminaru su prisustovali kolege iz Lamotha-a Vladimir i Guillaume

su nam ukratko predstavili početak i razvoj kompanije sa stoljetnim iskustvom,nakon kratkog uvoda prošli smo na struku.

 

Guillaume nam je predstavio Lamothu paletu enzima, ukratko je objasnio dijelovanje i funkcije enzima.

Vladimir je predstavio paletu kvasaca, sa pažnjom na nove proizvode Excellence Celsius i Excellence Rose

Excellence Celsius najnoviji kvasac iz Lamothe-abieta kako je objašnjeno NIŽE RAZINE ALKOHOLA!, ukratko Excellence Celsius proizvodi manje alkohola u fermentaciji koji je sve češči problem u proizvodnji vina u pojedinim regijama.

Dizajniran je kako bi vinari išli u korak sa vremenom i klimatskim promjenama, metabolizam Celisus kvasca je usmjeren za stvaranje drugih tvari osim etanola, na primjer glicerola. Osim toga ima sposobnost proizvodnje jabučne kiseline, podižući tako svježinu i smanjenje ph-a.

EXCELLENCE_CELSIUS
EXCELLENCE_ROSE

Excellence Rose kvasac svježih aroma i pravog naziva.

Odličan za svježa vina, laganog tijela. Idealan za bazu za pjenušce. Visoka razgradnja sumpornih spojeva.

Prezentacija je upotpunjena sa fantastičnim uzorcima Rose-a iz Francuske

Proizvodnja pjenušaca

Nakon pauze za ručak detaljno smo prošli proizvodnju pjenušaca.

Guillaume sa svojim iskutvom i radom u priznatim Francuskim šampanjskim kućama Krug i Moet.. maksimalno nam je približio i objasnio proizvodnju francuskih šampanjaca.

Na red je došla degustacija Francuskih šampanjaca

kokoteno-princess-web-98